У Києві патрульні з допомогою системи автофіксації ПДР затримали водія, причетного до грабежів та розбоїв – Олексій Білошицький

clock
10.12.2021 12:43

На проспекті Бажана у Києві екіпаж патрульних затримав «двійника», попередньо причетного до скоєння розбоїв та грабежів. Про це розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький. 

Нещодавно із заявою до патрульної поліції звернувся власник автомобіля Honda Accord, який повідомив, що ще на початку листопада камери автоматичної фіксації зафіксували транспортний засіб з такими ж державними номерними знаками, як у його авто, під час перевищення швидкості. За це чоловікові надійшов штраф. Однак власник транспортного засобу зазначив, що у цей день і час він не виїжджав на своєму авто. У користування він теж нікому його не передавав. Окрім того, на автомобілі, який зафіксували камери, були інші зовнішні ознаки. Цей автомобіль було передано в орієнтування як "двійник".

Днями на проспекті Бажана у Києві екіпаж батальйону із забезпечення супроводження Департаменту патрульної поліції виявив цей транспортний засіб та подав йому сигнал про зупинку.

Водій за кермом вимогу проігнорував, почав втікати зустрічною смугою руху, створював аварійні ситуації та скоїв ДТП з авто Mercedes-Benz Sprinter. Зупинити авто Honda Accord поліцейським вдалося, заблокувавши його в одному з дворів. З салону вискочило четверо чоловіків, які кинулися втікати у різні сторони.

Поліцейські використали табельну вогнепальну зброю - два постріли у повітря. Наздогнати та затримати вдалося одного з чоловіків. 

У салоні авто Honda Accord виявили дублікати державних номерних знаків та оригінальні номерні знаки цього авто (транспортний засіб на іноземній реєстрації), а також балаклави та ручні знаряддя для злому.

Попередньо: затриманий чоловік може бути причетний до вчинення грабежів та розбоїв. Зараз усі обставини події встановлюють слідчі. 

«Ефективна робота патрульних поліцейських та системи автоматичної фіксації. Результат — ще мінус один "двійник" та затримання особи, попередньо причетної до вчинення грабежів та розбійних нападів. Дякую патрульним за пильність і відмінну роботу. Працюємо далі», - зазначив Олексій Білошицький. 

Схожі матеріали