Результати роботи патрулів Нацгвардії за минулий тиждень

clock
06.12.2021 16:42

У період з 29 листопада по 5 грудня особовий склад військових частин та підрозділів Національної гвардії України, на які покладено функції з охорони громадського порядку, залучався у 21 обласному центрі держави та в м. Києві, 33 містах обласного та районного підпорядкування, 10 населених пунктах сільської місцевості, у тому числі у 6 населених пунктів у межах району операції Об’єднаних сил та на території 7 об’єктів транспортної інфраструктури. Усі завдання служби виконані в повному обсязі.
 
Загалом за результатами правоохоронної служби за минулий тиждень гвардійці передали працівникам Національної поліції 97 осіб за підозрою у вчиненні злочину. За підозрою у вчиненні адміністративних правопорушень до НПУ передано 1 471 особу. 8 осіб – в районі ООС. У затриманих вилучено: 1 гранату, 1 пристрій травматичної дії, 2 набої, 2 од. холодної зброї, 0,265 кг наркотичних речових.

Серед основних виконаних завдань були:

участь у заходах спільної спеціальної прикордонної операції «ПОЛІССЯ»;

охорона місць обсервації, ізоляції хворих на COVID-19 у 5 населених пунктах держави та 3 пунктів масової вакцинації у Києві;

охорона громадського порядку під час обмежувальних протиепідемічних заходів в «червоних зонах» на території 12 населених пунктів держави;

участь у забезпеченні ОГП на місці вибуху житлового будинку;

забезпечення правопорядку під час масових заходів біля державних органів влади, судових установ та під час спортивних заходів;

участь у 28 профілактичних заходах з недопущення незаконного видобутку бурштину;

участь у трьох пошукових заходах зниклих громадян;

участь у спеціальній поліцейській операції в районі проведення ООС;

охорона державних об’єктів тощо.

Пригадаємо резонансні випадки правопорушень і ймовірних злочинів цього тижня.

28.11.2021 спільним з НПУ пішим патрулем в/ч 3030, під час несення служби з ОГП в м. Києві на одній із станцій Київського метрополітену, було затримано громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки виявлено кастет із ознаками холодної зброї. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

28.11.2021 самостійним пішим патрулем в/ч 3011, під час несення служби з ОГП в м. Кропивницький, було затримано двох громадян за ст. 309, у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини синтетичного та рослинного походження загальною вагою 11 гр. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

28.11.2021 самостійним автопатрулем в/ч 3012, під час несення служби з ОГП в м. Одеса, після отримання повідомлення про те що невідомі особи в приміщенні магазину у одного з відвідувачів здійснили крадіжку гаманця, «по гарячим слідам», при відпрацюванні прилеглої території було виявлено та затримано злочинців за ст. 185 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки виявлено викрадений гаманець із грошовим коштами. Їх причетність до злочину зафіксовано засобами відеоспостереження встановлених в магазині. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

28.11.2021 самостійним пішим патрулем в/ч 3012, під час несення служби з ОГП в м. Одеса, було затримано громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки виявлено бойовий набій (7,62 мм) без дозвільних документів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

28.11.2021 самостійними патрулями в/ч 3012, під час несення служби з ОГП в м. Одеса, було затримано вісім осіб за ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини рослинного та синтетичного походження загальною вагою 45 гр. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу  районного УП.

01.12.2021 спільними з НПУ патрулями в/ч 3008, під час несення служби з ОГП в м. Вінниця, було затримано трьох осіб за ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини рослинного та синтетичного походження загальною вагою 30 гр. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу  районного УП..

03.12.2021 самостійним автопатрулем в/ч 3047, під час несення служби з ОГП в м. Житомир, «по гарячим слідам» було виявлено та затримано  громадянина за ст. 186 ККУ «Грабіж», яких застосувавши фізичну силу у місцевої громадянки відібрав її мобільний телефон. Його причетність до злочину підтвердила заявниця. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

ООС

За результатами служби в районі ООС передано працівникам Національній поліції 10 осіб за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, зокрема, 2 особи, які перебували в активному розшуку, 84 осіб – за адміністративні правопорушення.  У затриманих вилучено: 1 од. холодної зброї, 0,5 гр. наркотичної речовини, 1 т металобрухту, 1 транспортний засіб та 1 мобільний телефон, які перебували в розшуку.

 

Пресслужба НГУ

Схожі матеріали