Результати роботи гвардійців у районі проведення ООС за тиждень

clock
29.11.2021 18:03

Нагадаємо, робота підрозділів Національної гвардії України в районі проведення ООС націлена на перевірку транспортних засобів, документів та перевірку осіб за базою розшуку для того, щоб припинити незаконне перевезення зброї, боєприпасів, наркотичних речовин й для виявлення осіб, які порушили закони України.

Упродовж тижня з 22 по 28 листопада особовий склад Нацгвардії України в межах ізоляційно-обмежувальних заходів на мобільних та стаціонарних блокпостах в районі проведення операції Об’єднаних сил перевірив понад 43 тисячі транспортних засобів та понад 62 тисячі осіб. У ході перевірки військовослужбовці виявили 142 правопорушника. Серед них 129 осіб скоїли адміністративні правопорушення, а 13 осіб затримано та передано працівникам поліції за підозрою у скоєнні кримінальних правопорушень, троє з них – за підозрою в участі або створенні незаконних збройних формувань.

Серед найбільш поширених порушень адміністративного правопорядку є незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, ввезення безакцизних товарів, крадіжка чужого майна, підробка документів, здійснення операцій з металобрухтом та незаконне перевезення, зберігання, збут лісу.

Також протягом тижня військовослужбовці НГУ в районі проведення ООС провели оперативно-профілактичні, пошукові та фільтраційні заходи в населених пунктах Донецької та Луганської областей.

Минулого тижня сили Національної гвардії посилили охорону морського узбережжя Азовського моря та ведення розвідки надводного простору в північно-східній частині Азовського моря на ВОП та спостережних постах.

Пресслужба Національної гвардії України в ООС

Схожі матеріали