Прикордонники викрили канал незаконного перетину кордону особами із санкційного списку РНБО

clock
04.11.2021 09:36

Правоохоронці встановили, що, крім нелегальних мігрантів, схему з використанням підроблених паспортів планували використати й особи із санкційного списку.
Канал незаконного перетину державного кордону України із використанням підроблених паспортних документів припинили учора співробітники Головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Південь» Держприкордонслужби України спільно з УСР в Одеській області ДСР НП України та детективами ГУ НПУ в Одеській області за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.

Цього разу вказаним каналом мав намір скористатися громадянин Республіки Молдова для легалізації підроблених паспортних документів. Вказана особа намагалася підкупити військовослужбовця Держприкордонслужби України, однак була затримана на гарячому.

Як з’ясувалося, документи мали використовуватися потенційними нелегальними мігрантами (вихідцями з Туреччини та Афганістану) для незаконного потрапляння до країн ЄС. Також встановлено, що з використанням таких документів на змінені установчі дані планували скористатися особи із санкційного списку для термінового незаконного перетинання державного кордону України.

 Слідчі дії тривають.       

Схожі матеріали