Поліцейські затримали на хабарі посадовця Миколаївського обласного управління Держспоживслужби

clock
14.04.2021 12:12

Посадовець вимагав 2 000 доларів США неправомірної вигоди від місцевого бізнесмена: за ці гроші він обіцяв не втручатися в підприємницьку діяльність. Для отримання хабаря як посередницю він залучив свою знайому.

Учора, 13 квітня, оперативники управління стратегічних розслідувань у Миколаївській області Нацполіції, слідчі обласного управління поліції за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури затримали посередницю після того, як вона отримала обумовлену суму неправомірної вигоди. Гроші вилучили на місці. 

У порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України затримали й головного фігуранта – одного із посадовців Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області. 

Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Фігуранту може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Тривають слідчо-оперативні заходи.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України
 
 

Схожі матеріали