Контраст
Шрифт

Поліцейські попередили замовне вбивство харків’янина та затримали підозрюваних

clock
02.11.2021 12:23

Зловмисники планували розправитися з 64-річним громадянином, щоб заволодіти його квартирою.

Викрили злочинні дії групи осіб оперативники Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ та слідчі відділу розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров’я особи слідчого управління ГУНП в Харківській області за силової підтримки спецпідрозділу КОРД.

31 жовтня в ході проведення поліцейської спецоперації затримали двох громадян та врятували життя потерпілого. Як встановили поліцейські, харків’янин замовив вбивство 64-річного власника квартири, на яку був оформлений договір пожиттєвого утримання.

Поліція встановила, що розправитися з чоловіком і заволодіти його квартирою вирішив рідний брат доглядальниці. Він знайшов людину, яка погодилася скоїти вбивство. Вони планували його отруїти під час спільного застілля.

Правоохоронці оперативно затримали зловмисників в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Дії замовника кваліфіковані за ч. 3 ст. 15, п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України, виконавця - ч. 3 ст. 15, п. 12 ч. 2 ст. 115 ККУ.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваним у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Харківська обласна прокуратура.

Обом чоловікам загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

 Відділ комунікації поліції Харківської області

Схожі матеріали
Діяльність