«Охорона державного кордону – це справа спільна, усього українського народу»

clock
04.11.2021 18:50

Зазначив сьогодні, 4 листопада, під час Форуму «Україна 30. Безпечна громада» перший заступник Голови Державної прикордонної служби України Володимир Нікіфоренко.
Він зауважив, що Державна прикордонна служба розвивається, реформується і свою діяльність здійснює на засадах прозорості та відкритості,  у тісній взаємодії з суспільством.

Для налагодження цієї співпраці прикордонники взаємодіють зі співробітниками поліції, місцевими органами виконавчої влади, виконуючи завдання з охорони кордону та підтримання громадського порядку. 

Перший заступник Голови ДПСУ зазначив, що для охорони державного кордону потрібно об'єднати зусилля як суб'єктів інтегрованого управління кордонами, так і прикордонних громад та мешканців прикордоння. Він зауважив, що для підтримання безпеки наразі здійснюється робота щодо відведення земельних ділянок шириною до 50 метрів вздовж кордону для інженерного облаштування.  

«Ми відчуваємо потужну підтримку з боку місцевих громад у розбудові кордону і прикордонного відомства, тому ми вважаємо, що виконання цього завдання створить міцний фундамент для належного облаштування та утримання прикордонної інфраструктури. Адже безпека кордону - це безпека всієї країни і ми розраховуємо на вашу підтримку», - додав Володимир Нікіфоренко.

Від імені місцевих громад увагу на прикордонній безпеці акцентував Голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай. Специфікою області є те, що вона і прикордонна, і «прифронтова». Очільник ОДА зауважив, що Луганщина часто є тією територією, де реалізуються різні пілотні проєкти. Серед них він відзначив розбудову сучасної прикордонної інфраструктури на ділянці відділу прикордонної служби «Троїцьке». Мова йде про понад 100 км кордону, де облаштований комплекс інженерних споруд: протитранспортний рів і вал, контрольно-слідова смуга, рокадна дорога, загороджувальний паркан із колючим дротом і інтелектуальна система відеонагляду на 15 спостережних вежах. Всепогодні камери, сенсорні, вібраційні та тепловізійні пристрої ефективно протидіють порушникам: фіксують найдрібніші деталі цілодобово будь-якої пори року.

«Я б дуже хотів сподіваюсь, що це буде розповсюджуватись і далі по кордону», - сказав Сергій Гайдай і ще раз нагадав, що у нас йде війна.

«І хто отримав перший удар -  це саме прикордонники, і вони зараз якраз і боронять наші кордони від нашого сусіда, який дуже багато років казав про братерські стосунки, а зараз ми маємо чітку російську збройну агресію», - сказав керівник Луганської обласної державної адміністрації.

Фото Андрій Новицький

Схожі матеріали