Довіра до Нацполіції зростає - громадяни частіше звертаються за допомогою через домашнє насильство – Катерина Павліченко

clock
09.12.2021 18:54

Про це сьогодні, 9 грудня, повідомила заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко під час форуму «Україна без насильства», де підбили підсумки Всесвітньої акції «16 днів проти насильства». 

На заході обговорили питання реалізації державної політики із запобігання та протидії домашньому насильству та узагальнили підсумки проведення масштабного інформаційного проєкту «Річ у тім 2. 0», який реалізовано за ініціативи МВС під патронатом Офісу Віце-прем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, за участі першої леді Олени Зеленської та Міністерства соціальної політики. 

Катерина Павліченко поінформувала, що Виставка «Річ у тім 2.0» про 16 реальних історій домашнього насильства проводиться в Україні вже вдруге.

«Це історії, які ми взяли з поліцейських протоколів, але вони були дещо інтерпретовані креативними агентствами. Ще декілька днів виставку можна відвідати в ТЦ «Гулівер» у Києві, потім її буде переміщено в м. Маріуполь, а саме  - в Донецький національний університет внутрішніх справ. Ми також дамо доступ до неї й іншим регіонам», - розповіла заступниця міністра внутрішніх справ.

Крім цього, заступниця очільника МВС наголосила, що громадяни почали частіше звертатися за допомогою до Національної поліції через домашнє насильство.

«Кількість звернень до Національної поліції збільшується на території всієї України. Фіксується підвищення ефективності реагування поліцейських на повідомлення громадян про домашнє насильство. На сьогодні зареєстровано на 50% більше протоколів про адміністративні правопорушення. На 15% збільшилась кількість заборонених приписів, у порівнянні з минулим періодом. На обліку перебувають все більше кривдників. Люди стали частіше звертатися до поліції за допомогою», - зазначила вона. 

Також Катерина Павліченко поінформувала, що у 2021 році МВС фокусуватиметься протидії домашньому насильству в сільській місцевості.

«Ми розуміємо, що у великих  місцях багато про це говорять, а в селах і селищах ця проблема все ще замовчується. Окремою болючою проблемою є діти в ситуації домашнього насильства. Міністерство внутрішніх справ зосереджує увагу на забезпеченні безпечного середовища саме для них», - сказала заступниця міністра. 

Департамент комунікації МВС України 

Фото Олега Супруна

Схожі матеріали