До Дня Нацгвардії 54 військовослужбовці та службовці отримали державні та відомчі відзнаки

clock
26.03.2021 16:53

З нагоди відзначення 7-ї річниці з дня заснування Національної гвардії України в Головному управлінні відбулися урочисті заходи.

На його території було розгорнуто виставку новітніх зразків спеціалізованої та броньованої військової техніки, засобів зв’язку, елементів медичного забезпечення гвардійців.

Разом з іншими експозицію оглянули перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий та командувач НГУ генерал-полковник Микола Балан. Після цього, вони перевірили роботу ситуаційного центру Нацгвардії.

Під час заходу, звертаючись до особового складу Нацгвардії, перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий відзначив вагомий внесок гвардійців у захист держави та підтримку безпеки громадян.

«У відповідальний час народ з особливою повагою дивиться на своїх захисників. Той рівень довіри українського суспільства до Нацгвардії, який сьогодні є, це потужний показник вашої цілодобової роботи. З кожним днем Національна гвардія стає сильнішою та наближається до стандартів та принципів НАТО, активно співпрацює з міжнародними партнерами за різними напрямками. Не зупиняйтеся на усіх тих досягненнях, які ви досягли», – зазначив він.

За дорученням Президента України перший заступник міністра внутрішніх справ України та командувач Нацгвардії вручили державні нагороди гвардійцям. Загалом було нагороджено 54 військовослужбовці та службовці. Державні нагороди отримали 40 осіб, відзнаки Верховної Ради України – 2, Міністерства внутрішніх справ – 4 та Національної гвардії України – 8.

Також було присвоєно звання «Заслужений артист України» солістці Академічного ансамблю пісні й танцю НГУ Оксані Нестеренко.

«Пандемія коронавірусу внесла свої корективи в життя українського суспільства. Сьогодні бригади, полки, батальйони та інші підрозділи не можуть відзначати день Національної гвардії України у повному обсязі. Утім це свято стало не менш важливим, і сьогодні потрібно висловлювати подяку усім військовослужбовцям, волонтерам та добровольцям за їхній внесок у захист держави та безпеку громадян», – зазначив у своєму виступі генерал-полковник Микола Балан.

Також він зазначив, що протягом минулого року Нацгвардія виконала увесь спектр військових та правоохоронних завдань. За словами командувача НГУ, з кожним днем Нацгвардія розвивається та стає сильнішою, обмінюючись досвідом з іншими складовими сектору безпеки та оборони України та аналогічними формуваннями країн-партнерів.

«Завдяки підтримці держави та нашій спільній роботі вдалося багато що досягнути, зокрема в 2020 році забезпечити понад 400 родини гвардійців власним житлом. А незабаром під Києвом відкриється фізкультурно-оздоровчий комплекс для військовослужбовців НГУ та членів їхніх родин. Триває активне будівництво нових будинків та дошкільного навчального закладу для дітей гвардійців під Києвом», – підкреслив командувач НГУ.

Заходи проводилися за участі обмеженої кількості особового складу та з дотриманням карантинних обмежень.

Схожі матеріали