Декларування місця проживання дорослого й дитини онлайн за один день: Верховна Рада прийняла законопроєкт у другому читанні

clock
05.11.2021 16:42

Проєкт закону суттєво спростить процес декларування місця проживання, зокрема не треба бути брати жодної довідки з місця проживання адже відповідні дані міститимуться в електронній системі (ВІС ДМС). Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий. 

За його словами, власники житла зможуть виписувати осіб окремих категорій за заявою до ЦНАП, а не як раніше - виключно за рішенням суду.

«Власник житла також може подати онлайн заяву на декларування місця проживання особи, не витрачати час на відвідування ЦНАП надаючи безліч документів на житло. Усю інформацію про право власності верифікують через реєстр нерухомості», - сказав заступник міністра.

Крім того, громадяни зможуть отримати послуги з нарахування пенсії, спеціалізованої та високоспеціалізованої медичної допомоги тощо за місцем звернення, а не за зареєстрованим місцем проживання, як це було раніше.

«Щиро вдячний Міністерству цифрової трансформації України, Верховній Раді України, Міністерству юстиції України, Державній міграційній службі України, та всім причетним до розробки законопроєкту й удосконалення законодавства», - зауважив Богдан Драп’ятий.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали