Миколаївські поліцейські повідомили посадовцям хлібокомбінату про підозру у розкраданні зернового резерву Держагентства на майже мільйон гривень

clock
01.10.2020 08:46

30 вересня оперативники управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області Нацполіції, слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління поліції Миколаївської області (детективи), під процесуальним керівництвом обласної прокуратури за результатами проведеного досудового розслідування у рамках кримінального провадження повідомили про підозру чотирьом посадовим особам державного підприємства, які, зловживаючи своїм службовим становищем, заволоділи майном держагенства, що перебувало на зберіганні хлібокомбінату, а саме понад 158 тонами зерна пшениці.

Правоохоронці встановили, що четверо фігурантів, перебуваючи на посадах виконуючого обов’язки заступника генерального директора, начальника лабораторії, начальника дільниці, де перебувало на зберіганні зерно, та бухгалтера державного підприємства, у вересні цього року привласнили майно Державного агентства резерву України, чим спричинили збитків на суму 946 тисяч гривень. У результаті слідчих дій було вилучено 11 800 доларів, отриманих в результаті продажу викраденого зерна, «чорнові записи», документи та інші речові докази.

Чотирьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу. Слідство триває.

Схожі матеріали