Зорян Шкіряк: «Із терористами не домовляються, їх знищують» (ФОТО, ВІДЕО)

clock
13.06.2016 17:07

Переговорів на державному рівні бути не може. Про це радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк заявив сьогодні, 13 травня, під час робочої поїздки до зони АТО.

«Безумовно, ніяких переговорів з терористами бути не може. І Захарченко, і Плотницький, і Ходаковський, і вся інша терористична сволота повинні відповідати за законами України. Світова практика поводження з терористами визначає одне правило – із ними не домовляються, їх знищують. Тому говорити про будь-які перемовини на державному рівні не можна», – підкреслив Зорян Шкіряк.

За словами радника міністра, переговори із терористами означають їх легітимізацію. Зорян Шкіряк допускає, що можуть бути лише певні консультації у питаннях обміну військовополоненими. 

«Єдиним суб'єктом переговорів в контексті міжнародних відносин і конфлікту на Донбасі може бути тільки Російська Федерація, як керівник цього процесу, як країна-агресор, як та, хто керує терористичними бандами. З ватажками банд переговорів бути не може. Це питання державної безпеки», – зауважив радник міністра Зорян Шкіряк.

Під час візиту до Маріуполя Зорян Шкіряк такж відвідав контрольний пункт в'їзду-виїзду «Гнутове», що знаходиться на лінії зіткнення, де поспілкувався із прикордонниками.

«Сьогодні прикордонники – це ті люди, які під час повторної агресії будуть першими разом з військовослужбовцями Нацгвардії зустрічати ворога. Вони прикладають всі зусилля, щоб ці позиції трималися гідно, не пропустивши ворога», – зазначив радник міністра.

За його словами, сьогодні прикордонникам неабияк необхідна підтримка держави. Важливим також є постійне спілкування із мешканцями: як із тими, хто проживає на території України, так із тими, хто живе на окупованій бойовиками землі. 

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали