Затримано Головного санітарного лікаря України – Арсен Аваков (ФОТО, ВІДЕО)

clock
30.06.2016 10:19

Разом із керівником Державної санітарно-епідеміологічної служби України затримано начальника одного з департаментів цієї структури. Глава МВС України повідомив, що затримання відбулося сьогодні, 30 червня.

За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, група чиновників на чолі з керівником Державної санітарно-епідеміологічної служби України розробила і впровадила злочинну схему розкрадання бюджетних коштів. На переведенні в готівку і отриманні першого траншу викрадених коштів – 400 тисяч гривень – зловмисників затримали правоохоронці.

Затримали посадовців оперативники Департаменту захисту економіки Національної поліції України спільно з представниками НАБУ.

«Одночасно по всій країні, проводяться обшуки, допитуються 19 головних санітарних лікарів областей, частина з яких також будуть затримані», – повідомив Арсен Аваков.

Глава МВС зазначив, що спільна операція розроблялася і була проведена Нацполіцією і НАБУ. Правоохоронці задокументували 11 фактів вимагання затриманим керівником ДСЕС та одержання ним грошей від підлеглих.

«Сподіваюся, ми на правильному шляху – а поки що – будемо випалювати гниль», – зазначив Арсен Аваков

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали