За добу посилених спецзаходів на Донеччині з незаконного обігу вилучено більше 300 одиниць боєприпасів (ФОТО)

clock
10.02.2017 14:14

Оперативно-превентивні заходи, що проводяться на території регіону, ініційовані керівництвом Нацполіції України та триватимуть до 28 лютого. Розкрито 25 злочинів за «гарячими слідами», розшукано 6 осіб, що переховувалися від органів слідства. 

У спецоперації щодня задіюються понад 1500 поліцейських. Підтримку їм надають зведені загони правоохоронців, які формуються з числа співробітників обласного главку та роти спецпризначення поліції. Перш за все, посилення необхідне в населених пунктах на лінії розмежування, бо саме там мешканці найбільш уразливі та потребують відчуття безпеки. У відпрацюванні беруть участь представники усіх служб та підрозділів поліції, від дільничних офіцерів до співробітників карного розшуку та спецпризначенців. Під підвищеним контролем поліцейських населені пункти, авто- та залізничні вокзали. На дорогах працюють співробітники, що забезпечують безпеку руху.

Так, вчора у мешканця Волновахи правоохоронці вилучили 10 гранат із запалами та набої. Чоловік зберігав небезпечний арсенал для глушіння риби та наражав на небезпеку власних дружину та дитину, що будь-якої миті могли постраждати від небезпечної схованки власника. Всього ж з незаконного обігу за 24 години вилучено 12 гранат та понад 300 набоїв різного калібру.

Крім того, поліцейські працювали і з законними власниками зброї. За місцем мешкання перевірено 251 особу, за порушення правил вилучено 10 одиниць зброї, 14 власників притягнуто до адміністративної відповідальності.

Розкрито у перші години після вчинення 25 злочинів, з них 6 крадіжок, встановлено місцезнаходження 6 осіб, що перебували у розшуку.

За добу зареєстровано 8 фактів вилучення наркотичних речовин, в тому числі ліквідовано 2 наркопритони у Бахмуті та Маріуполі.

До адміністративної відповідальності притягнуто 107 осіб.

Департамент комунікації

Національної поліції України

Схожі матеріали