З початку року волноваські поліцейські врятували майже 30 дітей, які страждали від власних батьків (ФОТО)

clock
28.03.2017 07:47

43-річна мешканка Знаменівки «виховує» двох синів, 9 та 10 років. Старший розповідає, що матір їх б’є, погано годує, спалила всі книжки та зошити, а останнім часом почала привчати до алкоголю та цигарок. У жінки було ще дві дитини, але вони померли маленькими – захворіли, а мати не надала лікування.

Кожного дня поліцейські навідуються до сімей, які знаходяться у зоні ризику, починаючи з безробітних батьків і закінчуючи такими, які зловживають алкоголем. Всього у Волноваському районі мешкають більше 12 тисяч дітей. Наразі поліція опікується близько 50 сім’ями, які потребують посиленої уваги. За три місяці з таких родин було вилучено майже 30 діточок.

Декілька днів тому у Знаменівці Волноваського району правоохоронці в черговий раз завітали до 43-річної жінки, яка «виховує» двох синів. У жінки було ще дві дитини, однак вони хворіли, і через відсутність лікування померли маленькими. Старший Сашко розповідає, що мама їх б’є, погано годує, а останнім часом почала привчати до алкоголю та цигарок.

Окрім того, жінка спалила у пічці всі зошити та книжки хлопців, а щоб їм вдома не було сумно, вона виганяла їх на смітник, нібито там вони знайдуть все необхідне.

Коли поліцейські приїхали до будинку, то побачили безліч пляшок з-під алкоголю, нетверезу матір та бабусю, які з агресією почали спілкуватися. Матір злякалася, що в неї заберуть дітей: адже тоді вона залишиться без грошей, які отримує від держави.

Також минулого тижня волноваські правоохоронці врятували ще одне немовля, якому всього три місяці. Неповнолітня матір залишила на бабусю власну дитину та зникла, проте пенсіонерка також не мала бажання виховувати дитину, і тому звернулася до поліції.

Зараз служба у справах дітей вирішує питання про позбавлення обох «матерів» батьківських прав.

Наразі поліцейські роблять все можливе, щоб забезпечити безпеку дітей, а іноді вберегти їх від власних батьків. Весь попередній тиждень співробітники з ювенальної превенції займалися самовдосконаленням та навчалися методам та способам, як ідентифікувати дитину, яка зазнає жорстокості, у тому числі, психологічної.

Волноваський відділ

поліції в Донецькій області

Схожі матеріали