Житомирські нацгвардійці викрили три незаконні копальні бурштину (ФОТО)

clock
10.05.2016 09:45

В Олевському районі Житомирської області тривають оперативно-профілактичні заходи щодо протидії незаконному видобутку бурштину.

У ході відпрацювання лісових масивів поблизу села Андріївка патрульні військової частини 3047 Північного Київського ОТО Нацгвардії 8 травня 2016 року спільно з поліцейськими виявили двох місцевих мешканців, які розмивали грунт за допомогою мотопомпи. 

Неподалік з іншою мотопомпою працювало ще троє нелегальних «копачів», їх також було затримано і передано слідчо-оперативній групі Національної поліції.

Ще двох житомирчан цього ж дня було спіймано під час скоєння злочину біля села Обища. Встановивши помпу чоловіки 25 та 35 років лише  почали облаштовувати нову копальню бурштину. Загалом цього дня нацгвардійцями було вилучено 3 мотопомпи, автомобіль «УАЗ», пожежні рукави, металеві труби та стержні. 

Усі знаряддя незаконного видобутку стануть доказами у досудовому розслідування, відповідну інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.15 (Замах на злочин), ч.2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Підозрюваним може загрожувати покарання від штрафу до обмеження або позбавлення волі на строк до 3 років.

 

За матеріалами прес-служби НГУ

 

Схожі матеріали