Всі затримані на станції Кривий Торець відпущені, жоден не має тілесних ушкоджень (ВІДЕО)

clock
14.03.2017 07:21

Про це повідомив заступник голови Нацполіції України - начальник ГУНП в Донецькій області В’ячеслав Аброськін. Він також розповів, що всього 13 березня співробітниками ГУНП в Донецькій області були затримані 45 осіб.

Генерал повідомив, що серед затриманих блокувальників - 8 осіб, які, за їхніми словами, брали участь в АТО, 4 - власника зброї та 6 - раніше засуджені. Вони є мешканцями 8 областей України: Дніпропетровської – 17 людей, Київської – 10, Чернігівської – 8, Вінницької – 4, Житомирської – 2, Донецької – 2, Сумської – 1, Миколаївської – 1.

- Один із затриманих – житель Житомирської області, раніше засуджений за вбивство. Провів у місцях позбавлення волі 9 років, вийшов на волю у 2013 році. Каже, що його та ще кількох людей звозили в Донецьку область централізовано. Забезпечили грошами та обіцяли плату за три тижні чергування на «редуті» - 400 гривень на день. Але надходить інформація, що відома особа – організатор "блокади" – вимагає від кожного з них звертатися до лікарні зі скаргами "на здоров'я" для використання в подальшій дискредитації співробітників поліції. До речі, кожен із затриманих після перевірки та дачі пояснень пройшов медичний огляд, під час якого "скарг" не надходило. Звертаюсь до кожного - не ведіться на провокації та гучні заяви від політиків, які намагаються за рахунок чужого горя підняти собі рейтинг. Поліція Донеччини діє виключно в межах закону та робить все можливе задля безпеки наших громадян, - наголосив В’ячеслав Аброськін.

На ранок 14 березня всі вони відпущені. Жоден не має тілесних ушкоджень.

Відділ комунікації
поліції Донецької області
Схожі матеріали