Володимир Мартиненко: "Регіональні робочі групи - це платформа для урегулювання проблемних питань" (ФОТО, ВІДЕО)

clock
30.03.2017 15:00

У Главку поліції Полтавщини радник Міністра внутрішніх справ Володимир Мартиненко обговорив з представниками громадськості механізм ефективної співпраці. Це вже друга зустріч Голови Громадської ради при МВС України Володимира Мартиненка з активістами Полтавщини.

Якщо на першому етапі попередньо визначилися зі складом регіональної робочої групи, то на другому – сторони обговорили механізм співпраці громадськості з відомствами системи МВС та порядок ініціювання розгляду проблемних питань. Мета такої співпраці – виявлення та усунення проблем, пов’язаних із поліцейською діяльністю, а також підвищення результативності та ефективності її здійснення.

Як зазначив Володимир Мартиненко, рішення щодо створення робочих груп на місцях, які б увійшли до складу Громадської ради Центрального апарату, було прийнято на тлі законодавчих змін.

Нагадаємо, що Постановою Кабінету Міністрів України № 996 від 03.11.2010 року «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» були припинені повноваження громадських рад, які діяли при Апаратах міліції на місцях і сформовано новий склад при центральному органі виконавчої влади.

На практиці існує чимало проблем, що стосуються реалізації та захисту прав і свобод громадян, задоволення їх політичних, економічних, соціальних, культурних та інших інтересів, і які потребують ефективного урегулювання шляхом проведення консультацій з громадськістю. Створено регіональні робочі групи, які будуть платформою для опрацювання проблемних питань та розробки адекватних пропозицій. На сьогодні у складі Громадської ради при МВС створено 21 регіональну робочу групу.

Як запевнив радник Міністра, результати консультацій з громадськістю будуть враховані органом виконавчої влади під час розробки пропозицій для внесення їх на розгляд Уряду. На даний час, за інформацією Володимира Мартиненка, у порядку денному робочої групи при Громадській ради – робота над низкою серйозних нормативно-правових актів.

За підсумками обговорення поточних питань, пов’язаних із режимом роботи та порядком комунікації членів робочої групи, її координатором одноголосно було обрано Вікторію Лозу. Учасники зустрічі домовилися про активну співпрацю та постійний зв'язок.

Відділ комунікації поліції Полтавської області

Схожі матеріали