Відбувся візит американської делегації з метою обміну досвідом та підтримки здорового способу життя молоді (ФОТО)

clock
23.06.2016 11:00

Сьогодні, 23 червня, відбулася зустріч делегації США з представниками Нацполіції України.

У зустрічі взяли участь керівник Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Ігор Бабич, перший заступник голови ФСТ «Динамо» Віктор Корж та американські колеги. Захід відбувся у рамках проекту «Поліція – лідери атлетичного розвитку для молоді в Україні» (Play Ukraine) при підтримці неурядової організації PH International.

Мета зустрічі - обмін досвідом між поліцейськими структурами України та США у сфері роботи з дітьми з соціально-неблагополучних верств населення та залучення громадськості. Найважливішими напрямками є налагодження взаємодії молодого покоління з поліцією та підтримка здорового способу життя.

Начальник Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Ігор Бабич наголосив, що цей процес взаємодії триває вже багато років.

«Своєчасна превенція протиправних дій є одним із найактуальніших пріоритетів роботи Нацполіції, зокрема, у дитячій сфері – це залучення дітей до занять спортом та ведення здорового способу життя», - наголосив очільник Департаменту.

«Наші вихованці продовжують службу в СБУ, МВС, Нацгвардії, Нацполіції, Прикордонній службі тощо. Нам дуже приємно вивчати американській досвід та обмінюватися думками», - наголосив Віктор Корж, зазначивши, що таким чином на наших очах зароджується нова традиція співпраці з американськими колегами, де буде можливість об’єднати українську молодь в спортивних змаганнях, спілкуванні, обмінятися досвідом з представниками американської поліції, які також працюють з дітьми.

«Дуже символічно, що наша зустріч відбувається майже за місяць до Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро, де Україну будуть представляти приблизно 200 спортсменів – майже половина з них будуть вихованцями Товариства «Динамо», - підкреслив перший заступник голови ФСТ "Динамо".

Протягом візиту були наведені приклади, коли діти, які мали проблеми з поліцією, ставали видатними спортсменами та поверталися до нормального суспільного життя.

«Тому дуже важливою ланкою є військово-патріотичне виховання з майбутньою орієнтацією на роботу в Нацполіції та інших силових структурах», - наголосив керівник Товариства «Динамо».

Протягом зустрічі нагадали про досягнення українських спортсменів на попередніх Олімпійських іграх в Лондоні, зокрема, «динамівців». З 20 олімпійських нагород 15 - завоювали вихованці ФСТ «Динамо». 

У свою чергу Ігор Бабич сказав, що на громадських засадах формуються позиції шкільних поліцейських офіцерів, які будуть взаємодіяти з дітьми в навчальних закладах, а також з питань фізкультури та спорту.

Українські представники подякували американським колегам за формування нових напрямків роботи та взаємодії у плані фізкультури та спорту.Також вони висловили сподівання, що це партнерство було не епізодичним, а стане довготривалим.

На завершення відбулися показові виступи за участю представників патрульної поліції, американських колег та молодих спортсменів. 

Учасники продемонстрували основні техніки самозахисту, прийоми з вільної боротьби, дзюдо та стрільбу з лазерного пістолета.

Департамент комунікації Національної поліції України

 

 

Схожі матеріали