Вадим Троян провів зустріч з заступником Генерального секретаря з питань політики внутрішньої безпеки МВС Естонії (ФОТО)

clock
23.03.2017 07:02

Під час зустрічі заступник міністра внутрішніх справ України Вадим Троян та заступник Генерального секретаря з питань політики внутрішньої безпеки МВС Естонії Еркі Коорт обговорили питання безпекової ситуації в Україні в контексті реалізації європейської політики безпеки і оборони, а також можливості розширення двосторонньої співпраці.

Заступник міністра поінформував естонських колег про повне переформатування українського МВС, яке відбувалося відповідно до цілей, визначених Стратегією національної безпеки. Наголошувалося на новій ролі Міністерства як політичного органу, який формує політику у сфері забезпечення охорони прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку, надання поліцейських послуг, захисту державного кордону, міграції та цивільного захисту.

Детально заступник глави МВС зупинився на реформі Національної поліції, зокрема кримінального блоку та поліції громадського порядку і безпеки. «Ми ставимо за мету за два роки збільшити кількість нових людей в системі до 50%. При цьому наша задача – не створення красивої картинки, а забезпечення результативності і сталості реформи», – сказав Вадим Троян.

Розкриваючи сутність і значення реформи, він зробив акцент на двох ключових чинниках, які сприяли реалізації реформи: ліквідація усіх корумпованих структур, які було неможливо перезапустити, а також новий підхід до кадрової політики.

Ключовою темою зустрічі була безпекова ситуація в Україні. Ураховуючи загрози гібридної війни, загострену ситуацію на сході, а також той факт, що Україна – це фактично фронт-лайн між агресором і Європою, обидві сторони погодилися, що забезпечення стабільності в країні є умовою безпеки в Європі.

Зі свого боку, Еркі Коорт запевнив у готовності Естонії підтримати важливі реформи в Україні і забезпечити утримання українських питань в топі порядку денного Європи з огляду на головування Естонії в Раді ЄС з 1 липня 2017 року.

«Ми вбачаємо своїм завданням відкрити очі окремих чиновників ЄС на ситуацію в Україні», – сказав Еркі Коорт, маючи на увазі, що дехто з європейських партнерів недооцінює небезпечний вплив ситуації в Україні на рівень безпеки в Європі. «Тільки спільними зусиллями ми зможемо вплинути на ситуацію і не допустити нових загроз для Європи», – зазначив естонський політик.

Про рівень довіри між нашими державами свідчить і той факт, що естонська влада в 2016 році видала Україні громадянина Естонії Володимира Полякова, підозрюваного в бойових діях проти українських силовиків на території Луганської області.

Департамент комунікації МВС України

фото Андрія Новицького

Схожі матеріали