В Одесі зустрілися експерти-аналітики прикордонних та поліцейських відомств України та Молдови

clock
27.01.2017 12:48

Протягом 23-27 січня у головному офісі Місії Європейської Союзу з надання допомоги в питаннях кордону в Україні та Республіці Молдова (EUBAM) у м. Одесі тривало засідання експертів прикордонних та поліцейських відомств України та Республіки Молдови з питань організації діяльності регіональних міжвідомчих аналітичних груп.

Під час засідання були обговорені перспективи запровадження пілотного проекту з створення регіональних міжвідомчих аналітичних груп, які забезпечать покращення взаємодії між правоохоронними органами на регіональному рівні. Проект підготовлений за ініціативи та підтримки Місії EUBAM.

Зокрема, діяльність таких аналітичних груп дозволить ефективно ідентифікувати загрози і визначати основні ризики на регіональному рівні, опрацьовувати спільні пропозиції щодо конкретних кроків з метою підвищення ефективності протидії транскордонній злочинності.

Варто зазначити, що співробітництво правоохоронних органів України, Республіки Молдови та Місії EUBAM має давню історію та вагомі результати роботи, так у 2016 році експертами забезпечено проведення щомісячної п'ятисторонньої оцінки ситуації на українсько-молдовському кордоні, опрацьовано спільну інформаційно-аналітичну модель для прикордонних та поліцейських відомств «Аналіз ризиків та кримінальний аналіз», розпочато роботу над Протоколом між прикордонними та митними відомствами України та Республіки Молдова про порядок опрацювання спільного звіту з оцінки безпеки українсько-молдовського державного кордону.

Така співпраця правоохоронних органів дозволяє значно посилити ефективність діяльності по запобіганню протиправній діяльності на державному кордоні та координацію зусиль, направлених на боротьбу з організованою злочинністю.

Прес-служба АДПС України

Схожі матеріали