В Одесі відбувся перший випуск офіцерів поліції (ФОТО)

clock
25.06.2016 13:05
25 червня 2016 року в Одеському державному університеті внутрішніх справ відбувся перший випуск офіцерів поліції та посвячення їх у захисники правопорядку. 

Випускників вітали представники керівництва міста, правоохоронних органів та інші почесні гості, ветерани, батьки, рідні й друзі випускників, громадськість.

На початку урочистої церемонії учасники та гості заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв, які проявивши мужність, стійкість та відвагу, загинули при виконанні службового обов’язку.

Наступним етапом стало вручення випускникам дипломів «бакалавра» за напрямами підготовки «Правознавство» та «Правоохоронна діяльність» та оголошення наказу Національної поліції України про присвоєння їм первинного спеціального звання «лейтенант поліції».

Серед 196 випускників університету, які цього року поповнять лави Національної поліції в усіх регіонах України – 133 хлопця та 63 дівчини, 21 випускник вишу отримав диплом з відзнакою та звання «старшого лейтенанта поліції».

Ректор університету, генерал поліції третього рангу Іван Катеринчук привітав випускників із закінченням вищого навчального закладу та наголосив на тому, що, обравши складну, відповідальну та небезпечну професію працівника правоохоронних органів, вони відтепер мають з гідністю нести службу та захищати закон.

«Ваш обов’язок – захищати громадян, дотримуючись Конституції та законів України, поважати та охороняти права і свободи людини, честь держави та з гідністю нести високе звання поліцейського – випускника Одеського державного університету внутрішніх справ. Бажаю вам міцного здоров’я, родинного благополуччя, миру та злагоди», - зазначив Іван Катеринчук.

У цей день з трибуни також звучали слова вдячності від імені випускників та їхніх батьків на адресу керівництва університету, педагогів та офіцерів вишу, які всі ці роки навчали, виховували та наставляли майбутніх правоохоронців.

Серед випускників Одеського державного університету внутрішніх справ є діти співробітників правоохоронних органів, які вирішили присвятити своє життя служінню закону. Цього року випускається 7 офіцерів поліції, які стануть продовжувачами батьківської справи.

 

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали