В МВС пройшла робоча зустріч із УВКБ ООН в Україні (ФОТО)

clock
24.03.2017 13:39

Сьогодні у Міністерстві пройшла робоча зустріч заступника Міністра Тетяни Ковальчук із заступником Представника Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в Україні Ноель Калхун в рамках триваючого розвитку МВС України як цивільного центрального органу виконавчої влади, що формує державну політику, зокрема, у сфері міграції, та координує діяльність інших центральних органів виконавчої влади, зокрема, Державної міграційної служби України. 

Вдосконалення політикоформуючої та координуючої функцій Міністерства відбувається на основі міжнародних стандартів прав людини та за сприяння міжнародних партнерів. Замість існуючого з радянських часів стереотипу сприйняття громадянським суспільством МВС як репресивно-карального бюрократичного органу, сьогодні Міністерство пропонує міжнародним організаціям, що діють у сфері захисту прав людини, та вітчизняним правозахисним неурядовим організаціям новий формат співпраці та партнерства заради спільної мети - визнання прав людини найвищим сенсом діяльності МВС.

Під час зустрічі були обговорені напрями співпраці МВС та УВКБ ООН в сфері формування державної міграційної політики та удосконалення національного законодавства про міжнародний захист і статус осіб без громадянства.

Тетяна Ковальчук наголосила на необхідності об'єднання зусиль державних органів та міжнародних агенцій з метою захисту прав людей у сфері діяльності МВС.

У свою чергу, Ноель Калхун підтвердила готовність УВКБ ООН до розвитку партнерства з МВС,  та висловила сподівання на подальшу плідну співпрацю.

У робочій зустрічі також взяли участь радник Міністра Олександр Лапін та Радник з правових питань УВКБ ООН Оксана Бабич.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали