Українські прикордонники задіяні у спільних операціях під егідою FRONTEX

clock
04.04.2017 12:02

Державна прикордонна служба України максимально використовує можливості співпраці в рамках інтегрованого управління кордонами. Зокрема, триває спільна та плідна взаємодія з Європейським агентством з охорони зовнішніх кордонів країн-членів Європейського Союзу (FRONTEX).

В рамках співпраці українські прикордонники продовжують брати участь в операціях, які проводяться під егідою FRONTEX. Нещодавно розпочалася друга фаза спільної операції «Гнучкі оперативні заходи» щодо запровадження скоординованої оперативної діяльності на зовнішніх кордонах ЄС. Під час операції учасники, серед яких і представники українського прикордонного відомства, здійснюють заходи у сфері контролю потоків нелегальних мігрантів на територію країн-членів ЄС та протидії транскордонній злочинності.

Крім того, в рамках Плану співпраці з FRONTEX українські прикордонники задіяні ще в одній операції, що розпочалася 1 квітня. Представник Держприкордонслужби перебуває у координаційному центрі спільної операції «Тритон». У ході заходів забезпечується протидія нелегальній міграції та транскордонній злочинності під час охорони морських ділянок кордону.

Відмітимо, що минулого року основні напрями співробітництва прикордонного відомства України та FRONTEX були досить результативними: 15 представників ДПС взяли участь у спільних операціях FRONTEX; відбувалися регулярні зустрічі аналітичних експертів у рамках Мережі аналізу ризиків Східних кордонів; тривала робота над оновленням Єдиної навчальної програми для прикордонників.

Прес-служба АДПС України

Схожі матеріали