Українські поліцейські ознайомилися з досвідом колег в Канаді у сфері захисту прав людини (ФОТО)

clock
16.12.2016 16:24

З 7 по 12 грудня 2016 року офіційна делегація Національної поліції України на чолі із заступником глави відомства Костянтином Бушуєвим відвідала м. Торонто (Канада). Канадські правоохоронці під час зустрічі висловили підтримку українцям у створенні в структурі Національній поліції України Управління забезпечення прав людини.

Делегація Національної поліції України за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відвідала Торонто з метою вивчення і опанування кращих міжнародних практик у сфері захисту прав людини.

За результатами візиту учасники делегації визначили основні напрямки розвитку української поліції та прийняли рішення щодо впровадження окремих практик канадського досвіду в діяльність Нацполіції України.

У рамках візиту українська делегація відвідала найбільший відділ поліції Торонто. Там правоохоронці ознайомилися з організацією роботи поліцейських. Зокрема, українські поліцейські ознайомилися з порядком оскарження неправомірних дій працівника поліції, а також умовами тримання затриманих осіб та захистом їх прав.

Заступник Голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв та заступник міністра громадської безпеки та пенітенціарних послуг Канади Мет Торіг’ян обговорили перспективи розвитку української поліції на найближчий час. Під час зустрічі Мет Торіг’ян висловив підтримку українцям у створенні в структурі Національній поліції України Управління забезпечення прав людини.

Крім того, визначено, що в Канаді та в Україні для ефективного впровадження моделі "community policing" (співпраці з населенням на засадах партнерства) необхідно вдосконалювати діюче законодавство. Було досягнуто домовленостей щодо створення спільної робочої групи для розробки необхідних правових актів, які б могли забезпечити впровадження "програм громадської безпеки".

Канадські поліцейські, які працюють у одному з найбільш криміногенних районів міста, розповіли, що понизити рівень злочинності їм допомогла робота з дітьми у навчальних закладах, а також встановлення довірливих відносин з батьками. У свою чергу українська сторона поділилася ходом впровадження програми «Шкільний офіцер поліції» в Україні. Ця програма реалізується за підтримки уряду Канади.

Учасники візиту обговорили можливість відрядження до Канади працівників поліції України. Вони матимуть змогу обмінятися позитивним досвідом в роботі поліцейських структур обох країн.

Департамент комунікації Національної поліції України

Схожі матеріали