У затриманого в Києві чоловіка вилучили «психотропи» на майже 3 мільйона гривень (ФОТО, ВІДЕО)

clock
05.03.2017 08:43

Уродженець Луганська налагодив міжнародний канал постачання синтетичних наркотиків і психотропних речовин з Китаю до столиці. Молодик збував власну продукцію шляхом «закладок». Канал виявили і  ліквідували оперативники столичного підрозділу протидії наркозлочинності. За збут наркотиків чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України.

У ході реалізації оперативної інформації під час поверхневого огляду 30-річного уродженця Луганська, а нині – мешканця Києва, поліцейські вилучили у нього понад 10 пігулок психотропної речовини МДМА («Екстазі»).

Пізніше оперативники встановили, що місце свого тимчасового проживання зловмисник перетворив на лабораторію з виготовлення психотропів, а також на  склад для їх зберігання.

Крім того, поліцейські встановили, що фігурант реалізовував свій товар на території столиці, шукаючи покупців через інтернет-форуми. Він збував психотропи шляхом так званих «закладок» – схованок, місцезнаходження яких повідомляв клієнтам після одержання грошей.

Частину товару зловмисник замовляв через систему міжнародних відправлень з Китайської Народної Республіки, а решту – виготовляв власноруч, маючи для цього прес, куплений через Інтернет-магазин. 

Заступник начальника управління Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України Петро Голосний зазначив, що поліцейські вилучили з незаконного обігу 1,2 тисячі пігулок «Екстазі», 1,3 тисяч марок LSD, а також 1,5 кг психотропної основи МДМА для виготовлення «Екстазі». Загалом вилучена партія наркотиків і «психотропів» важить майже 5 кг, а за цінами «чорного ринку» коштує близько 3 млн. гривень.

Наркозбувача затримано в порядку ст. 208 КПК України. Стосовно нього відкрито кримінальне провадження за збут психотропів – за ст. 307 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, сьогодні Голова Національної поліції України Сергій Князєв зустрівся з патрульними поліцейськими, які виявили бажання перейти на службу до підрозділів протидії наркозлочинності.

 

Департамент комунікації

Національної поліції України

Схожі матеріали