У ювілейному параді військ в Києві взяли участь поліцейські, нацгвардійці та прикордонники (ФОТО, ВІДЕО)

clock
24.08.2016 09:05

На честь 25-ї річниці Дня Незалежності України на центральній вулиці міста Києва відбулися урочисті заходи за участі керівництва Держави. Президент України  Петро Порошенко вручив бойові прапори та прийняв парад за участі військовослужбовців та техніки, де стройовий вишкіл демонстрували і представники відомств МВС.

Під час святкового параду Міністерство внутрішніх справ представляли прикордонники, курсанти і офіцери Національної академії внутрішніх справ, Національної Академії НГУ та 25-ої окремої бригади охорони громадського порядку Північного оперативно-територіального об’єднання Нацгвардії.

Урочистим маршем парадний розрахунок НАВС зі 153 вихованців та викладачів закладу пройшов центральною вулицею Києва. На чолі – ректор вишу генерал поліції третього рангу Володимир Чернєй, учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, учасник бойових дій, відзначений кількома державними нагородами.

Неодноразово парадний розрахунок Національної академії був визнаний найкращим Президентом держави, міністрами оборони і внутрішніх справ України під час святкувань Дня Незалежності. Сьогодні курсанти та офіцери в черговий раз гідно показали свою виправку, яка є результатом наполегливих тренувань та суворого вишколу.

Від Національної гвардії України крокувало два розрахунки, один з яких – Академії НГУ. У ньому йшли 10 офіцерів управління та 120 курсантів, п’ятеро з яких захищали суверенітет України під час Антитерористичної операції на сході держави. Їх очолив заступник начальника Національної академії НГУ з озброєння та техніки полковник Нацгвардії Олег Шабалін.

Другий святковий розрахунок гвардійців складався зі 120 солдатів та 7 офіцерів  25-ої окремої бригади охорони громадського порядку Північного оперативно-територіального об’єднання. Її бійці забезпечували громадський порядок під час трагічних подій під Верховною Радою 31 серпня 2015 року, коли 26 військовослужбовців бригади отримали поранення в результаті вибуху гранати. Також її особовий склад був залучений до ліквідації пожежі у Васильківському районі на Київщині під час займання нафтопродуктів на базі «БРСМ-нафта» у червні 2015 року. Бійці підрозділу брали активну участь у Антитерористичній операції – 67 гвардійців захищали незалежність на сході країни. Урочистим маршем гвардійців провів командир батальйону майор Нацгвардії Роман Габрік.

В ювілейний День Незалежності стройовий вишкіл продемонстрували і прикордонники. Парадні батальйони, що налічували понад 300 бійців, уособлювали сучасний стан та майбутнє прикордонного відомства. Один з батальйонів символізував військову складову Держприкордонслужби, а інший – розвиток правоохоронної складової відповідно до кращих європейських стандартів.

Серед прикордонників, які крокували Хрещатиком, 16 військовослужбовців брали участь в антитерористичні операції на сході України, ще 21 продовжують військові династії. У марші брали участь кращі курсанти всіх курсів Національної академії ДПСУ імені Богдана Хмельницького. Очолив парадний розрахунок ректор вишу, доктор технічних наук, професор, заслужений працівник освіти України генерал-майор Олег Шинкарук.

Крім того, Президент України вручив бойові стяги, що символізують оновлення та початок нової історії українського війська Першому полку охорони важливих державних об’єктів Національної гвардії України та 11-му прикордонному загону Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали