У результаті сутичок біля Оболонського суду постраждали столичні правоохоронці (ВІДЕО)

clock
03.08.2016 14:54

Саме там вчора відбувалося слухання справи бійців спецроти "Торнадо". Як зазначив начальник Головного управління Національної поліції у м. Києві Андрій Крищенко, 12 співробітників поліції і 15 військовослужбовців Національної гвардії отримали тілесні ушкодження від рук протестуючих під час бійок біля адмінбудівлі районного суду Києва.

Вчора мітингувальники зібралися там на підтримку підсудних. Правоохоронці не пускали в середину на закрите судове засідання громадян, які не були учасниками судового процесу. Внаслідок цього, сталося кілька сутичок з поліцейськими під час протистояння і вже вночі, коли почали вивозити із приміщення суду осіб, взятих під варту.

У результаті цих зіткнень агресивні протестувальники кидали в правоохоронців палиці, каміння, використовували кийки та сльозогінний газ. В подальшому понад 20 постраждалих звернулося за медичною допомогою з опіками очей, травмами рук та голови.

«З місця події було вилучено кілька порожніх балончиків від газу "Кобра", який не є штатним спецзасобом ні поліції, ні Нацгвардії», - наголосив головний поліцейський столиці Андрій Крищенко.

Наразі за даними фактами розпочаті кримінальні провадження за ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу) та ст. 293 (Групове порушення громадського порядку) Кримінального кодексу України. Слідство у справі триває.

Відділ комунікації поліції Києва

 

Схожі матеріали