У прифронтовому Новолуганському відкрився пункт поліції (ФОТО, ВІДЕО)

clock
03.01.2017 07:29

З 2 грудня у селищі, яке донедавна було «сірою зоною», постійно працюватимуть поліцейські. Вони забезпечуватимуть безпеку та надаватимуть допомогу 3330 місцевим жителям та 700 переселенцям. Загін правоохоронців, який нестиме службу за 500 м від позицій терористів, проінструктував очільник поліції Донеччини В’ячеслав Аброськін.

З Новолуганського до окупованої Горлівки – 20 км. Але території, контрольовані бойовиками, значно ближче – на під’їзді до селища розташований «нульовий блокпост ДНР». Околиці селища понівечені обстрілами, уздовж дороги – дерева, посічені осколками снарядів. Бойовики цілеспрямовано обстріляли місцеве аграрне господарство, яке забезпечує роботою третину населення, за тиждень до Нового року.

Однією з проблем «сірої зони» було те, що поліція не мала можливості постійно перебувати у селищі. А допомога правоохоронців жителям вкрай потрібна: у 2016 році до Бахмутського ВП надійшло 203 звернення від новолуганчан, серед яких були й повідомлення про тяжкі злочини. Ситуацію має виправити загін поліції, спрямований сюди начальником поліції Донеччини. До нього входять досвідчені працівники Бахмутського відділу поліції, бійці підрозділів спецпризначення та додані сили.

Пункт поліції, обладнаний усім необхідним для цілодобової роботи правоохоронців, розташований у будівлі сільради. Старшим загону поліції став дільничний інспектор Олександр Морхов, який два роки поспіль обслуговував прифронтові селища Зайцеве та Новолуганське і найкраще знає цю територію. Координуватиме роботу керівник Світлодарського міськвідділу поліції Віталій Хівріч, який має досвід роботи у бойових діях та після виходу з Дебальцевого вже рік несе службу на лінії розмежування.

Оперативно прибувати на виклики поліцейським допомагатиме сучасний позашляховик «Renault Duster». Це один з автомобілів, виділених для поліції Донеччини Міністерством внутрішніх справ України.

Очільник поліції Донеччини провів у пункті поліції нараду з командирами підрозділів «Дніпро-1» та «Донбас», що несуть службу в селищі. Військовослужбовці відзначили, що вони готові працювати у тісній взаємодії з поліцією.

За матеріалами відділу комунікації поліції Донецької області

Схожі матеріали