У найбільших автошколах України впровадять тренінг «Випробуй у безпеці» (ФОТО, ВІДЕО)

clock
17.11.2016 16:05

17 листопада, за сприяння Головного сервісного центру МВС та за ініціативи Всеукраїнського об’єднання автошкіл відбулась презентація тренінгу «Випробуй у безпеці», який орієнтовано на профілактику керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. Незабаром тренінг включать в програму навчання 40 топових автошкіл та профільних освітніх установ України з метою підвищення відповідальності поміж громадян, що планують стати водіями.

Згідно статистичних даних, щороку в Україні унаслідок аварій, пов’язаних з керуванням транспортними засобами у нетверезому стані, отримують травми більше 3200 осіб. З них близько 400 громадян отримують травми, несумісні з життям. Відповідно, кожні 8 годин з вини нетверезих водіїв гине одна людина.

Голова Всеукраїнського об’єднання автошкіл Ілля Щербина презентував навчальні матеріали, котрі використовуватимуться у програмі тренінгів та спеціальні окуляри «Drunk Busters Goggles», що імітують вплив алкоголю на поведінку людини і допомагають усвідомити та уникнути ризиків керування у нетверезому стані. Він також зазначив, що для України це буде перший досвід, проте  сьогодні з освітньою метою подібний інструмент використовують фахівці у понад 60-ти країнах світу.

«Для сервісних центрів МВС важливо підтримувати всі соціальні ініціативи, які будуть навчати водіїв не тільки правилам дорожнього руху, але і підвищувати соціальну відповідальність. Представлений тренінг та окуляри дають можливість показати людині наскільки безвідповідально сідати за кермо у стані алкогольного сп’яніння», – зазначив керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

Начальник Департаменту патрульної поліції Нацполіції України Євген Жуков наголосив, що наразі керування транспортними засобами у стані сп’яніння є дуже великою проблемою в Україні. Незважаючи на посилення покарання за такі правопорушення, громадяни продовжують наражати себе й оточуючих на небезпеку. Випробувавши новий пристрій, Євген Жуков висловив сподівання, що такі інновації допоможуть громадянам зрозуміти: у стані сп’яніння за кермо сідати заборонено.

Окрім окулярів, які імітують стан алкогольного сп’яніння, автошколам також передадуть методичні матеріали, листівки, анкети та презентацію для проведення тренінгу «Випробуй у безпеці». У цих закладах щороку готують близько 60 тисяч водіїв. Таким чином ініціатори тренінгу сподіваються вплинути на страшну статистику травмування і смертності у ДТП, що виникають через керування у стані алкогольного сп’яніння.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали