У Волинській області розпочали роботу групи швидкого реагування патрульної поліції (ФОТО, ІНФОГРАФІКА)

clock
03.08.2016 11:29

Територію регіону будуть патрулювати 38 груп швидкого реагування, несучи чергування у цілодобовому режимі – 4 зміни по 12 годин кожна. Всього до складу підрозділів реагування увійшли 508 співробітників. Волинська область – п'ята, після Київської, Львівської, Харківської і Хмельницької, де реалізується стратегія створення нової поліцейської системи сервісу і безпеки.

"Кожна група складається з двох поліцейських, автомобілі яких оснащені сучасними засобами зв'язку, в тому числі – планшетними ПК. З їх допомогою співробітники можуть оперативно отримувати інформацію з електронних баз даних Нацполіції і МВС", - зазначив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

За його словами, інформація про правопорушення на території обслуговування надходить керівнику зміни реагування патрульної поліції відділу або відділення поліції. На інтерактивній карті в онлайн режимі відображається дислокація нарядів поліції, завдяки чому начальник зміни має можливість максимально швидко направити найближчий наряд на виклик.

"Така система набагато скоротила час прибуття поліції на виклик – у містах з 15-20 хвилин до 7, а в селі – від 1-2 годин до 20 хвилин. Це підвищило ефективність роботи на місці події і кількість правопорушень, розкриті «по гарячих слідах»", - додав глава МВС.

Крім того, патрульні поліцейські будуть виконувати частину функцій, які раніше були закріплені за дільничними інспекторами, співробітниками поліції у справах дітей, а також забезпечувати безпеку дорожнього руху. Так, патрульні будуть проводити профілактичну роботу з особами, які перебувають на адміністративному обліку, надавати допомогу населенню, здійснювати ювенальну превенцию і комунікацію з територіальними громадами. Така універсалізація дозволить максимально наблизити поліцейський сервіс до населення і надати всю можливу допомогу в складних ситуаціях.

 

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали