У Вишгороді на Київщині відкрито вулицю імені Героя України генерала Кульчицького (ФОТО, ВІДЕО)

clock
21.08.2016 09:22

У місті Вишгород Київської області 20 серпня відбулося урочисте відкриття вулиці імені генерала Кульчицького. На заході були присутні командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров, керівництво та особовий склад Національної гвардії України та представники міських органів влади.

Саме на території військової частини, до якої нині прилягає вулиця, названа в честь Героя України, проходила підготовка людей з майдану до захисту  України від загарбників. Всі вони були у складі першого резервного батальйону НГУ, який згуртував і очолив легендарний генерал.

«Ми живемо у вільній країні завдяки таким героям, як Сергій Кульчицький, який робив все можливе, аби зупинити ворога і не дати пройти йому у саме серце нашої країни» – сказав Юрій Аллеров.

Генерал-майор Сергій Кульчицький разом з бійцями 1-го резервного батальйону Нацгвардії одними із перших вирушили до зони АТО, захищати від ворожих посягань свою Батьківщину.

29 травня 2014 року поблизу Слов’янська бойовики пострілом із переносного зенітного ракетного комплексу підбили вертоліт Мі-8 Нацгвардії, який виконував плановий обліт блокпостів. Під час цієї трагедії загинув генерал-майор Сергій Кульчицький та п’ятеро гвардійців, а також шість працівників спеціальної роти міліції УМВС України в Івано-Франківській області.

Прес-служба НГУ

Схожі матеріали