У Вінниці стартували тренінги по програмі «Сусідська варта» (ФОТО, ВІДЕО)

clock
07.03.2017 12:41

Вінниця – перше в Україні місто, де планується запуск «Сусідської варти». Для впровадження пілотного проекту місто обрали через масштабну мережу ОСББ: тут їх близько 500. Навчання вінничан завершаться за кілька тижнів, після чого програма стартує офіційно.

Тренінги проводить міжнародна організація IREX за підтримки МВС та Канадської поліцейської місії в Україні. «У Канаді сусідська варта як складова Community Policing працює вже понад 30 років. Ми раді поділитися своїм досвідом з Україною», - зазначила представниця канадської поліції Бет Ролстон.

«Сусідська варта» – це складова моделі Сommunity Policing, яка покликана встановити взаємодію мешканців будинків із поліцією. Це комунікація, коли члени громад та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків тісно взаємодіють з поліцейськими: повідомляють правоохоронцям про підозрілі ситуації, вчинені правопорушення, ведуть діалог щодо превенції порушень закону. Поліцейські у межах «Сусідської варти» практично цілодобово підтримують контакт із мешканцями будинків, допомагаючи вирішити локальні проблеми.

Програма «Сусідська варта» реалізується міжнародною організацією IREX в межах проекту з Комунікаційної підтримки та залучення громадськості до процесу реформ за фінансової підтримки Відділу з правоохоронних питань (INL) Посольства США, в партнерстві з Міжнародною організацією з розвитку права (IDLO) та Міністерством внутрішніх справ України.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали