У Штаб-квартирі ООН вшанували загиблих миротворців (ФОТО)

clock
23.05.2016 12:51

19 травня 2016 року у Штаб-квартирі ООН, у Нью-Йорку, відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення Міжнародного дня миротворців.

У заході брали участь Генеральний секретар з питань миротворчих операцій ООН пан Херве Ладсус, заступник Генерального секретаря з питань польової підтримки пан Атула Харе, а також директори Поліцейського та Військового управлінь Секретаріату ООН та керівництво Постійного представництва України при ООН.

Відбулася церемонія покладання вінків та вшанування пам’яті 97 миротворців ООН, які загинули під час виконання своїх обов’язків у 2015 році.

До цього списку потрапив і працівник органів внутрішніх справ України, підполковник міліції Володимир Гончар, який загинув 20 квітня 2015 року перебуваючи на службі у складі Миротворчої операції ООН у Кот-д'Івуарі.

Володимира Гончара було посмертно нагороджено медаллю «Дага Хаммаршельда», яку отримав Постійний представник України при Організації Об’єднаних Націй Володимир Єльченко.

28 працівників Секретаріату ООН, які проходять службу у складі підрозділів Департаменту з операцій ООН з підтримання миру і безпеки та Департаменту польової підтримки ООН за бездоганну службу були нагороджені медаллю «Центральні установи ООН».

До нагородження були представлені два представники Міністерства внутрішніх справ України, які наразі проходять службу у складі Поліцейського управління Департаменту з операцій ООН з підтримання миру полковник поліції Віталій Касап та підполковник поліції Роман Каркач.

Наразі у 7 міжнародних миротворчих операціях перебуває 44 представники МВС України, з яких 32 поліцейських Національної поліції України та 12 військовослужбовців Національної гвардії України (під егідою Організації Об’єднаних Націй: у Демократичній Республіці Конго – 2, Кіпр – 7, Косово – 1, Ліберія – 5, Республіка Південний Судан – 23, Кот-д'Івуар – 5; під егідою ОБСЄ: Косово – 1). Крім того 3 офіцери проходять службу безпосередньо у Поліцейському управління Департаменту з підтримання миру Секретаріату ООН у м. Нью-Йорк.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали