У Нацгвардії нагородили учасників боїв під Семенівкою (ФОТО, ВІДЕО)

clock
18.06.2016 12:51

Сьогодні, 18 червня,  у навчальному центрі Нацгвардії «Старе» відбулося нагородження нацгвардійців, які брали участь у боях поблизу Семенівки. В урочистостях взяли участь Президент України Петро Порошенко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, командувач Національної гвардії Юрій Аллеров та міністр оборони України Степан Полторак.

Під час заходу Глава держави підкреслив, що нацгвардійці - одні з перших, хто став на захист Батьківщини від російської агресії, а отже назавжди увійшли в історію України.

«Ви - еліта силових підрозділів України. Ви - надійний захист українського народу і зупините будь-які спроби дестабілізації і спроби розгорнути дії країни-агресора», - сказав Петро Порошенко.

За його словами, Національна гвардія зіграла вирішальну роль у зупинці загарбника, а в подальшому – визволенні від окупантів двох третин Донбасу.

«Звільнення цих частин Донбасу - це величезна заслуга і Національної гвардії України», - наголосив Президент.

Сьогодні одним із головних завдань, яке стоїть перед військовими формуваннями, є захист держави не лише на сході, а й на мирних територіях, адже ворог намагається дестабілізувати ситуацію всередині країни. Про інтенсивність цих зусиль свідчить той факт, що вже майже 300 терористичних актів було попереджено силовими структурами України.

Петро Порошенко відзначив високий рівень матеріального та технічного забезпечення бійців, їх якісну підготовку та критерії відбору до лав підрозділу. За зразкове виконання поставлених завдань, високий моральний і професійний дух бійців, які сьогодні демонструють патріотизм, професіоналізм і вишкіл, він висловив подяку командувачу Нацгвардії України та військовослужбовцям оперативної бригади швидкого реагування НГУ.

«Я пишаюся бути Верховним Головнокомандувачем армії, де служать такі бійці», - резюмував Президент.

Також він привітав команду НГУ, яка здобула першість у турнірі з рукопашного бою на Кубок Президента України серед Збройних Сил та інших військових формувань.

Нагадаємо, що 5 травня у навчальному центрі Нацгвардії «Старе» Арсен Аваков та командувач Нацгвардії Юрій Аллеров вручили нагороди військовослужбовцям Національної гвардії України, які брали участь у  бойовому зіткненні.

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що «Бій під Семенівкою – військовий подвиг, про який треба пам’ятати».

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали