У НОК України вшанували динамівку Ольгу Харлан (ФОТО)

clock
11.02.2016 16:31

Вона стала найкращою спортсменкою місяця в Україні.

Вже протягом 11 років НОК України визначає найкращих тренерів та спортсменів місяця.  В січні це почесне звання вже вдев’яте здобула динамівка Ольга Харлан.

Вона є Олімпійською чемпіонкою та бронзовою призеркою Олімпійських ігор, чотириразовою чемпіонкою світу, семиразовою чемпіонкою Європи.  

Найкращим тренером України в січні визнано її наставника та старшого тренера жіночої збірної з фехтування на шаблях  Артема Скорохода.

Нагадаємо, що саме в  січні цього року на етапі Кубка світу  з фехтування на шаблях  в Греції Ольга разом з Аліною Комащук, Оленою Вороніною та Оленою Кравацькою в командній першості вибороли блискучу  перемогу. До речі, в півфінальній зустрічі з француженками та фіналі з командою Росії вирішальну крапку поставила саме Ольга. Завдяки її майстерності українські фехтувальники зуміли переломити хід поєдинків і здобути  результат на користь України.

Фехтувальницю  привітав президент НОК України  Сергій Бубка, який зазначив, що Ольга Харлан є унікальною спортсменкою, яскравим прикладом для наслідування, справжнім патріотом та професіоналом своєї справи. Він також висловив вдячність присутньому на церемонії  першому заступнику ФСТ «Динамо» України Віктору Коржу за вагомий внесок славетного товариства  у підготовку спортсменки. «Я знаю скільки зусиль докладає  товариство   «Динамо»  для підготовки спортсменів, серед яких чимало олімпійських чемпіонів, чемпіонів світу та Європи. Хочу побажати, щоб спортсмени-вихованці товариства й надалі прославляли і «Динамо», і нашу державу», - підкреслив  головний олімпієць країни.

У свою чергу Віктор Корж зауважив, що товариство й надалі сприятиме підготовці  українських спортсменів як в регіонах, так і в столиці.

«Ми пишаємось, що в наших лавах є такі   молоді і талановиті спортсмени як Ольга Харлан, які прославляють нашу країну на престижних світових змаганнях. Користуючись нагодою хочу висловити подяку МВС  та іншим силовим відомствам,  які дбають про підтримку та розвиток фізичної культури та спорту в непростий  час, який переживає наша країна», – підсумував він.  

Прес-служба ФСТ «Динамо» України

 

Схожі матеріали