У Міжнародному центрі НГУ представники Нацполіції провели тренінг «ЗупиниТИ насильство»

clock
15.01.2021 11:31

У Міжнародному центрі Нацгвардії, що в селі Старе на Київщині, у форматі «Дня дисципліни» відбулась зустріч гвардійців з представниками групи зв’язків з громадськістю Патрульної поліції Борисполя. Цього разу поліціянти провели тренінг «ЗупиниТИ насильство».

«Тема домашнього насильства важлива та актуальна для нашого суспільства, як ніколи», - цими словами розпочала тренінг сержант поліції Юлія Семчук. «Мета нашої зустрічі - це привернути увагу до проблеми насильства, поглибити знання про це явище, проінформувати про його форми та прояви й закликати протидіяти йому», - продовжила вона.

Під час заходу учасники тренінгу обговорили поняття домашнє насильство, його види, етапи, та який має бути алгоритм дій, якщо ви стали його жертвою чи свідком, а також зміни до законодавства у цій сфері. Окрім цього, на прикладах присутні розглянули всі види насильства та визначили, як діяти в тому або іншому випадку.

«Насильство не повинно залишатися за зачиненими дверима, на перший погляд безпечного дому. Аб’юзери не зупиняються після щирого каяття, а продовжують вчиняти насильство. Не мовчіть про проблему насильства, а звертайтесь до компетентних органів за допомогою», - сказав у завершенні зустрічі старший інспектор групи зв’язків з громадськістю Патрульної поліції Борисполя старший лейтенант поліції Олександр Ронський.

Гвардійці отримали довідкові матеріали по темі та подякували колегам з Національної поліції України за змістовний тренінг.

 

Відділення інформації та комунікації Міжнародного центру НГУ  

Схожі матеріали