У МВС обговорили посилення українсько-іспанського співробітництва відомств (ФОТО)

clock
23.11.2016 13:19

З  офіцером зв’язку Міністерства внутрішніх справ при Посольстві Королівства Іспанії в Україні Хуаном Карлосом Бермехо Кордеро зустрілась Директор департаменту міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МВС України Мері Акопян.

Сторони обговорили шляхи оперативного обміну інформацією та взаємодії компетентних органів держав у боротьбі з різними формами транскордонної злочинності.  Також йшлося про зацікавленість у залученні іспанської сторони до підтримки процесів реформування цивільного безпекового сектора України.

«Консультативна місія Європейського Союзу ефективно сприяє динамічному просуванню та впровадженню нових стандартів роботи у відомствах МВС», – зазначила Мері Акопян.

Вона також підкреслила важливість двосторонньої взаємодії з низкою держав-партнерів та запропонувала іспанській стороні розглянути можливість створення спільної міжвідомчої комісії.  Завданням цього органу став би пошук взаємовигідних форм співробітництва, обмін досвідом та залучення допомоги Іспанії для просування конкретних напрямів реформи вітчизняних правоохоронних органів.

У свою чергу Хуан Карлос Бермехо Кордеро повідомив, що іспанська сторона охоче поділиться власним досвідом реформування поліції та уважно вивчить можливості долучитися до підтримки реформ у сфері цивільної безпеки України.

Департамент комунікації МВС Украини

Схожі матеріали