У Львові нагородили переможців конкурсу «Герой – рятувальник 2020 року»

clock
17.09.2020 17:27

Сьогодні, 17 вересня, у Львові на території Державного університету відбулося нагородження рятувальників та лауреатів Всеукраїнської акції «Герой – рятувальник 2020 року». На церемонії були присутні Президент України Володимир Зеленський, перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий та голова ДСНС Микола Чечоткін.  

Дату для нагородження обрали не випадково – саме сьогодні українські рятувальники відзначають професійне свято.

Державні нагороди та відзнаки отримали 10 рятувальників, лауреатами Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник 2020 року» стали 10 українців.

З нагоди свята Президент України Володимир Зеленський зазначив, що справу, яку виконують пожежні, піротехніки, водолази, диспетчери і взагалі все багатотисячне військо захисників людей від надзвичайних ситуацій, — дуже важко переоцінити.

«Пройшовши і вогонь, і воду, крізь сотні тривожних викликів, не черствіючи душею, кожного дня, кожної години ви стверджуєте свою готовність допомагати людям у найважчі миті їхнього життя. Від усього українського народу я дякую вам за цей не легкий життєвий вибір», - заявив глава держави.

Володимир Зеленський наголосив, що держава щодня має пам’ятати про нелегку службу рятувальників. «Уся країна побачила на що здатні воїни Служби порятунку: під час резонансних пожеж у Чорнобильській зоні, у Луганській, Житомирській та Харківській областях, а також під час страшного паводку у західній Україні ви продемонстрували найкращі якості та вберегли нашу країну від великого лиха. Пам’ятати про це і дякувати ми маємо не лише у професійне свято, або тоді, коли трапляється лихо, а кожного дня», - зазначив Президент.

Водночас Володимир Зеленський підкреслив, що до когорти сміливих рятувальників дуже часто приєднуються прості українці, які і удостоєні нагороди «Герой-ртувальник року».

Всі історії героїв-рятівників неймовірні, це ті випадки, коли люди поспішали на допомогу, відкинувши всі страхи та сумніви.

Ось деякі з них: студент Вадим Невмержицький врятував двох неповнолітніх дівчат, що тонули в річці у с. Дівошин Овруцького району.

Учень 9-го класу Смілянської школи Ярослав Степаненко врятував хлопчика, який потрапив до глиняного котловану, глибиною 4 метри, що був вщент заповнений технічною водою на човновій станції, біля Смілянської ТЕЦ.

Дарія Бабій 8 жовтня 2019 року вчасно прийшла на допомогу трьом дітям 2016, 2014 та 2008 років народження, які залишились замкненими, без нагляду дорослих, в охопленому пожежею будинку. Через вибите вікно жінка по-одному витягла дітей на вулицю.

Схожі матеріали