У Києві завершився тренінг для хімічних підрозділів ДСНС України (ФОТО)

clock
17.02.2017 12:29

17 лютого успішно фінішував черговий етап підготовки хімічних підрозділів ДСНС України за сприяння Агентства зі зменшення загроз Міністерства оборони США.

У тренувальних заняттях, що проходили на території Державної пожежно-рятувальної частини № 25 м. Києва, цього разу взяли участь 32 фахівці з РХБЯ-захисту ДСНС України.

Спільно з американськими інструкторами українські рятувальники протягом двотижневого курсу відпрацьовували навички хімічної розвідки та деконтамінації (знезараження) з використанням нового сучасного обладнання. Варто зазначити, що отриманий досвід роботи з таким обладнанням дозволив фахівцям ДСНС набути знання, необхідні для підготовки власного кадрового резерву у сфері РХБЯ-захисту.

Усі слухачі курсу успішно здали залік та отримали Сертифікати міжнародного зразка. Двох фахівців Держслужби з надзвичайних ситуацій американські інструктори відзначили цінними подарунками за високі результати, отримані під час практичних занять.

Заступник голови ДСНС України Руслан Білошицький від імені всієї служби подякував представникам Агентства зі зменшення загроз США за організацію тренінгу, інструкторам за проведення занять і нагоду випробувати на практиці отримані знання та досвід. «Це прекрасна можливість підняти потенціал Держслужби з надзвичайних ситуацій в напрямку РХБЯ-безпеки», – підкреслив Руслан Білошицький.

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали