У Харкові директор комунального підприємства привласнив 2,3 млн.гривень бюджетних коштів

clock
29.06.2016 15:35

Наразі йому повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення та обрано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) у Харківській області викрили посадовців комунального підприємства Харківської міської ради у розтраті бюджетних коштів.

Прокуратурою області було відкрито кримінальне провадження за ч.5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Під час досудового розслідування оперативники УЗЕ встановили, що депутат міської ради - директор комунального підприємства, підписав фіктивні акти про отримання спецтехніки. На підставі документів на рахунки товариства було перераховано бюджетні кошти, які виділялись у рамках Регіональної цільової програми реформування житлово-комунального господарства м.Харкова. Проте, 2,3 мільйона гривень з бюджету перерахували, які в подальшому були привласнені комунальником, а спецтехніку так і неотримали.

Слідчі прокуратури повідомили керівнику комунального підприємства Харківської міської ради про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

На даний час відносно підозрюваного обрано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Департамент захисту економіки Національної поліції України

[email protected]

тел. довіри 098-103-96-59

 
Схожі матеріали