У Дніпрі на хабарі затриманий посадовець Держслужби з питань праці (ФОТО)

clock
21.09.2016 11:17

Один із заступників начальника державного підприємства у галузі сертифікації об’єктів нафтогазового комплексу Держслужби з питань праці вимагав «винагороду» 196 тисяч гривень за видачу дозвільних документів на діяльність мережі одинадцяти автомобільних газозаправних станцій на території міста. Посадовець затриманий під час передачі коштів.

За інформацією оперативників Управління захисту економіки (УЗЕ) у Дніпропетровській області ДЗЕ Нацполіції працівники державної установи вимагали «данину» за послуги. Зокрема, за видачу дозвільних документів, які необхідні для діяльності автомобільних газозаправних станцій.

Слідчим управлінням обласної поліції було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Оперативники УЗЕ встановили, що до правопорушення причетний один із заступників начальника профільного державного підприємства Державної служби України з питань праці.

До держустанови звернувся представник товариства для отримання відповідних дозволів для діяльності одинадцяти газових АЗС. Видачу документів посадовець «оцінив» у 196 тисяч гривень.

Кілька місяців правоохоронці документували протиправну діяльність чиновника: він отримав 56 тисяч гривень неправомірної вигоди у кілька етапів.

20 вересня у місцевому кафе чиновник отримав решту суми – 140 тисяч гривень. Тоді зловмисника, одного із заступників начальника профільного державного підприємства Державної служби України з питань праці, й затримали оперативники УЗЕ спільно з працівниками обласної прокуратури.

У межах кримінального провадження, працівники УЗЕ та слідчі встановлюють усіх осіб, які можуть бути причетні до корупційної діяльності.

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

Телефон довіри: (098) 103-96-59

[email protected]

Схожі матеріали