У ДСНС показали як гаситимуть лісові пожежі (ФОТО, ВІДЕО)

clock
21.04.2016 13:19

20 квітня фахівці Держслужби із надзвичайних ситуацій провели комплексне відпрацювання взаємодії наземних і повітряних сил під час ліквідації лісових пожеж.


Навчання проводилися із  залученням літаків Ан-32П, вертольоту Мі-8МТ з водозливним пристроєм.

 


За словами голови Держслужби із надзвичайних ситуацій Миколи Чечьоткіна, під час навчання був застосований повітряний пункт управління, який працює в одному частотному діапазоні з наземним пунктом управління та навіть із пожежно-рятувальними автомобілями, що залучені до ліквідації пожежі.


«Ми проаналізували досвід гасіння лісових пожеж минулих років і створили такий пункт на базі вертольота “Єврокоптер”. Вертоліт укомплектований необхідною оргтехнікою, засобами зв’язку, GPS-обладнанням, комп’ютером, в який внесено карти лісових масивів поквартально, що дозволяє підвищити ефективність організації управління гасінням масштабних лісових пожеж», - підкреслив очільник Держслужби із  надзвичайних ситуацій. 

 


За його словами, це дасть змогу ефективно проводити розвідку, надавати інформацію, управляти діями вогнеборців та підвищувати ефективність застосування підрозділів.

 

 

За матеріалами прес-служби ДСНС України

Схожі матеріали