У Чернівцях презентували новий Центр управління нарядами патрульної поліції (ФОТО)

clock
27.03.2016 12:48

Ознайомитись із функціональністю Центру завітали Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та заступник глави Національної поліції Олександр Фацевич.

Нова служба «102» дозволить якісно та оперативно реагувати на повідомлення про вчинення правопорушень, вчасно надавати допомогу громадянам, координувати та контролювати прибуття нарядів патрульної поліції, груп швидкого реагування, слідчо-оперативних груп територіальних відділів та відділень поліції у місті Чернівцях, а також цілодобово спостерігати за дотриманням публічного порядку у Чернівцях за допомогою сучасної системи відеоспостереження.

У Центрі управління нарядами поліції «102» розміщено 10 сучасних комп'ютерів, засоби телефонного та радіозв'язку, що дає змогу підтримувати постійний зв’язок з Єдиною цифровою відомчою телекомунікаційною мережею органів внутрішніх справ каналами оптоволоконного зв'язку. На зміну щодобово заступатимуть вісім операторів «102». Вони будуть приймати повідомлення від громадян і спрямовуватимуть патрульні наряди та слідчо-оперативні групи на виклики.

Крім цього, одним із позитивних новацій є виведення 135 камер, які встановлені в Чернівцях, на монітори Центру. Система відеоспостереження, що впроваджена у диспетчерському центрі поліції «102», – це «ноу-хау» регіонального підрозділу Національної поліції, оскільки ініціатива її створення належить керівництву Головного Управління Національної поліції в Чернівецькій області, а практичні заходи з розробки та впровадження цієї системи проводилися винятково підрозділами інформаційного забезпечення та зв'язку ГУ НП в Чернівецькій області.

Нововведення дозволяє цілодобово у режимі реального часу стежити за громадським порядком на вулицях обласного центру, відстежувати шляхи відходу злочинця з місця пригоди. Відповідно підвищує ймовірність затримати правопорушників «за гарячими слідами».

Сектор комунікації ГУ НП України

в Чернівецькій області

Схожі матеріали