У 2016 році поліція відкрила 3,5 тисячі проваджень за злочини у сфері службової діяльності - Хатія Деканоідзе (ФОТО, ВІДЕО)

clock
07.11.2016 17:00

Поліцейські виявили понад дві тисячі кримінальних правопорушень у бюджетній сфері, сума збитків по яких перевищує півмільярда гривень. Про це глава Національної поліції повідомила сьогодні, 7 листопада, під час брифінгу з нагоди року з моменту набрання чинності Законом України «Про Національну поліцію».

За словами Хатії Деканоідзе, з початку 2016 року співробітники Департаменту захисту економіки Національної поліції України виявили більше двох тисяч кримінальних правопорушень у бюджетній сфері. З них 1187 пов’язані з коштами державного бюджету, а 1103 – із  коштами обласних та місцевих бюджетів.

«Загальна сума збитків за розпочатими кримінальними провадженнями в цьому році складає 508,2 мільйонів гривень», – повідомила глава Національної поліції.

Хатія Деканоідзе також зазначила, що протягом 9 місяців 2016 року поліцією розпочато 3,5 тисяч кримінальних проваджень в сфері службової діяльності. Зокрема, у 997 випадках посадовцям органів влади та управління оголошено про підозру. Також оголошено підозри 460 службовим особам контролюючих органів.

«Як голова Національної поліції, хочу сказати, в першу чергу, українському народу: боротьба проти системної корупції, як і боротьба проти організованої злочинності, є нашим першочерговим завданням», – наголосила Хатія Деканоідзе.

 

Департамент комунікації

Національної поліції України

Схожі матеріали