Триває підготовка хімічних підрозділів ДСНС України (ФОТО, ВІДЕО)

clock
17.02.2017 07:53

На території державної пожежно-рятувальної частини № 25 м. Києва за сприяння Агентства зі зменшення загроз Міністерства оборони США триває підготовка хімічних підрозділів ДСНС України.

16 лютого фахівці з РХБЯ-захисту закріпили отримані теоретичні знання під час практичного заняття. Рятувальники відпрацьовували навички хімічної розвідки та деконтамінації (знезараження) з використанням нового сучасного обладнання, отриманого від американських колег.

Так, під час першого завдання, використовуючи захисний одяг та спеціальне обладнання, спеціалісти ДСНС мають здійснити хімічну розвідку небезпечної речовини. Під час наступного відпрацювання рятувальникам необхідно локалізувати небезпечну речовину та пройти через пункт деконтамінації (санітарної обробки).

Загалом цього разу навчання пройшли 32 фахівці з РХБЯ-захисту, які по завершенню курсу отримають сертифікати міжнародного зразка.

«У нас сьогодні була чудова нагода попрацювати з українськими рятувальниками. У межах навчань ми відпрацьовували сценарій розливу невідомої хімічної речовини з нашими колегами із ДСНС. Професіоналізм та рівень підготовки українських рятувальників просто фантастичний. І для нас, американських інструкторів, було честю працювати з ними і ще на одну сходинку підвищити їхній професійний рівень», – зазначив інструктор Едвард Лок.

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали