Тетяна Ковальчук: «Євроатлантична інтеграція є одним із ключових та невідворотних напрямків розвитку системи МВС»

clock
11.03.2021 15:31

Заступник міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук взяла участь в офіційній зустрічі з представниками Міжнародного Секретаріату НАТО на чолі з заступником Генерального секретаря НАТО Джонатаном Перішом. Метою заходу було підведення підсумків проведених двосторонніх експертних консультацій з підготовки оновленого пакету Цілей партнерства з НАТО у рамках Процесу планування та оцінки сил Програми НАТО «Партнерство заради миру», про які ми писали вчора. 

«Ми високо цінуємо підтримку Альянсу в просуванні реформ у сфері безпеки і оборони України та розглядаємо «Процес планування та оцінки сил» як ефективний інструмент, який дозволяє нам забезпечити наближення до євроатлантичних стандартів та досягнення взаємосумістності», - зазначила заступник міністра.

Тетяна Ковальчук звернула увагу на пріоритетах МВС щодо розбудови спроможностей з кіберзахисту, вдосконалення планування та бюджетування, медичної та психологічної реабілітації, гендерної рівності.

Надважливим питанням у рамках євроатлантичної інтеграції залишається постійний процес розбудови власного кадрового потенціалу, збільшення участі у спільних з НАТО навчаннях, в тому числі у заходах спрямованих на забезпечення безпеки у Азово-Чорноморському регіоні.

Крім того, заступник міністра підтвердила готовність долучитись до реалізації спільних для органів сектору безпеки і оборони України Цілей Партнерства, а саме з питань розбудови національної системи стійкості та стратегічних комунікацій.

У свою чергу Джонатан Періш запевнив у рішучій підтримці євроатлантичних прагнень України та високо оцінив результати спільної роботи з реалізації поточного пакету Цілей Партнерство за останні два роки.

Найближчим часом очікуємо оновлений пакет Цілей Партнерства, що сприятиме подальшому розвитку як системи МВС, так і сектору безпеки і оборони в цілому.

 

Довідково: Процес планування та оцінки сил (ППОС) є ключовим механізмом, розробленим Альянсом з метою сприяння країнам-партнерам у досягненні взаємосумісності визначених сил та засобів з військовими формуваннями збройних сил країн-членів Альянсу, а також у здійсненні реформування безпекового та оборонного сектору відповідно до євроатлантичних стандартів.

 

 

Схожі матеріали