«Темпи зростання злочинності в Києві з вересня цього року сповільнилися», – Андрій Крищенко (ФОТО, ВІДЕО)

clock
21.11.2016 13:49

Очільник столичної поліції Андрій Крищенко розповів з чим пов'язане зростання злочинності в Києві, які кроки вживаються для запобігання правопорушенням та за якими категоріям спостерігається збільшення злочинів.

«Фактори збільшення злочинності всім відомі - це економічна ситуація в країні, внутрішня міграція населення та переформатування роботи всієї поліцейської системи, що теж наклало свій відбиток», – повідомив Андрій Крищенко.

Зростання відбувається за рахунок крадіжок та грабежів, пов'язаних з вуличною злочинністю та збільшення кількості ДТП із загиблими.

«Якщо ми беремо тяжкі і особливо тяжкі злочини, зокрема, вбивства, тяжкі тілесні ушкодження, то в цьому сегменті зростання немає. Їх розкриття досягло практично 80%», – зауважив керівник київської поліції.

Інша причина – збільшення населення Києва, яке значно зросло після подій на Сході. Збільшення населення пропорційно зростанню кількості осіб, які скоюють злочини. Крім того, все більше фіксується вчинення злочинів безробітними. Однак наразі є і позитивна динаміка у боротьбі зі злочинністю. З поступальним ходом поліцейської реформи, після проведеної атестації, за деякими категоріями злочинів спостерігається уповільнення темпів зростання.

«Ми переглянули деякі підходи до організації розкриття злочинів, тому темпи зростання з вересня цього року сповільнилися. Ми сподіваємося, що з наступного року такого різкого зростання злочинів не буде», – наголосив Андрій Крищенко.

Він додав, що найефективніший метод контролю злочинності – це успішне розкриття та профілактика злочинності. Зокрема, особливої уваги потребують особи, звільнені за «законом Савченко».

«У нас є чітке розуміння, хто звільнився, куди він виїжджає, ми проводимо з ними профілактичні бесіди. Тобто, тримаємо їх під контролем настільки, наскільки це дозволяє закон», – сказав Андрій Крищенко.

 

Повний текст інтерв’ю доступний за посиланням ІА «Українські новини».

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали