Суми – 24 місто, де запрацювала нова патрульна поліція (ФОТО)

clock
12.05.2016 09:30

Сьогодні, 12 травня, у Сумах присягу на вірність українському народові склали 251 патрульний поліцейський. Вже ввечері 25 патрулів вийдуть на перше чергування вулицями обласного центру.

У заході взяли участь міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе, керівництво головного управління Національної поліції України в Сумській області, представники інших правоохоронних структур, а також очільники міста та області.

Знаково, що набір до лав патрульної поліції Сум розпочався 7 листопада 2015 року у День народження Національної поліції України. Всього було подано 4100 анкет, а конкурс становив 15 осіб на місце. Із 251 патрульних, які закінчили інтенсивний курс навчання, 194 мають вищу освіту. 

Глава МВС України Арсен Аваков дуже розраховує, що нові патрульні разом із досвідченими чесними поліцейськими складуть  ядро поліцейських сил, якому будуть довіряти люди. 

«В основі поліції – довіра людей. Не буде довіри – не буде нічого. Можливо, вони чогось ще не вміють, можливо, ще чомусь будуть вчитися, але це ваша патрульна поліція. Вони працюють для вас, вони працюють для України», – зазначив Арсен Аваков. 

За словами міністра, 11, 5 тисяч поліцейських сьогодні служить у Департаменті патрульної поліції НПУ. 

У новому патрулі нестимуть службу 70 жінок та 35 бійців АТО. Очолив Управління патрульної поліції міста Суми Андріян Горбачевський.

«Це дуже жорстка та важка робота, адже зобов’язання у нас великі. Проте, коли я дивлюсь на поліцейських, коли я спілкуюся із ними, то забуваю про труднощі. Тому, що вони і є майбутнє нашої країни, майбутнє Національної поліції» - сказала глава Нацполіції Хатія Деканоідзе.

За її словами, Суми можна вважати черговою перемогою реформи, адже це 24 місто, де запрацювала патрульна поліція.

«Я звертаюсь до скептиків. Подивіться на нас, хіба це не справа? Це справа. Я вітаю усіх вас. Адже це важливо для країни», - підкреслила глава відомства. 

Вже найближчими днями нова патрульна поліція запрацює у Слов’янську, Краматорську, Кривому Розі, Сєвєродонецьку, Лисичанську та Маріуполі.


Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали