Столичні правоохоронці відпрацювали алгоритм дій при спробі нападу на адмінбудівлю (ФОТО, ВІДЕО)

clock
16.08.2016 13:39

Працівники київського главку поліції та військовослужбовці Національної гвардії України провели практичні навчання з відпрацювання злагоджених дій у позаштатних ситуаціях. На заходах був присутній заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

Представники Нацгвардії продемонстрували поліцейським комплекс дій, які необхідно вживати під час нападу на адміністративну будівлю. Окрім цього, правоохоронці опрацювали методи забезпечення правопорядку під час судового процесу.

Як відзначив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, в нинішніх умовах як поліцейські, так і військовослужбовці, котрих задіюють для забезпечення правопорядку, повинні чітко усвідомлювати послідовність дій у тій чи іншій ситуації.

«Це допоможе не лише ефективно та оперативно реагувати на протиправні дії, уберегти себе та своїх товаришів по службі від травмувань, а й не допустити тяжких правопорушень», – зауважив Сергій Яровий.

Заступник командувача Національної гвардії України з громадської Валерій Рудницький акцентував увагу на необхідності покрашення якості несення служби з конвоювання: «Сьогодення диктує нам умови, а ми намагаємося гідно реагувати на ситуацію. Основне завдання тренувань – удосконалення умінь і навичок щодо забезпечення правопорядку у залі суду».

На важливості проведення практичних навчань наголосив керівник столичного главку Андрій Крищенко: «Ці тренування та досвід колег допоможуть нам у майбутньому спрогнозувати дії правопорушників і сприятимуть більш ефективному здійсненню своїх службових обов'язків з охорони громадського порядку».

Поліцейські й гвардійці обговорили ситуації, що виникають під час несення служби, а відтак виробили алгоритм взаємодії для більш ефективного реагування.

Відділ комунікації поліції Києва

Схожі матеріали